klokkenmaker in Joure, wij zijn gespecialiseerd in restauratie van antieke Friese klokken schilderwerk hiervan en Klokkenmaker van Engelse/Franse/Duitse klokken en vele andere soorten.

 

Rijks erkend klokkenmaker,heeft u een restauratie van een antiekeFriese staart of stoelklok? wij zijn gespecialiseerd Friese klokkenmaker ook voor het schilderwerk aan uw klok .

U kunt ons bedrijf tijdens opening tijden bezoeken voor vrijblijvende reparatie en restauratie offerte, of kom gewoon kijken in onze werkplaats en schilders artelier! Restauratie Stoelklokken en staartklokken. Vele andere soorten kunnen wij ook repareren!

Rijks erkend klokkenmaker in Joure.

Vanaf het begin van de 18e eeuw zijn er Friese stoelklokken gemaakt. Eerst eenvoudig van uitvoering met een vlakke kast. In de tweede helft van de 18e eeuw is de eerste Friese staartklok gemaakt. De stoelklok moest toen concurreren met de staartklok en daarom is de stoelklok steeds meer "versierd". Een Friese klok was de klok van deze streek maar is in de loop der jaren verspreid en geliefd in de gehele wereld. Joure is bekend geworden door zijn beroemde klokkenmakers. Dat is nog zo, want in de Jouster Klokkenmakerij werken nog steeds echte klokkenmaker-ambachtslieden die hun vak verstaan. Gelukkig voor hen zijn er ook nog altijd veel mensen die de friese klok waarderen om zijn degelijkheid, zijn vormgeving en de rust die ervan uitgaat. Ook in deze moderne tijd past een friese klok in elk interieur. Ook kunnen wij  zeer moderne fabrieks klokken leveren.

NU ook reparatie service voor uw geliefde mechanische horloge/zak horloge . M.u.v Rolex.  https://tazluxurytimepieces.com/

"Reparatie of restauratie van uw klok is een kwestie van vertrouwen"

!!! Let op !!! Let op !!!

22 juli en 23 juli gesloten en 29 juli en 30 juli gesloten i.v.m. vakantie !!


U bent van harte welkom op ons nieuwe adres!!

Onze catalogus kunt u hier downloaden

 

Hier kunt u een kijkje nemen in de Jouster Klokkenmakerij: